Чи потрібна ліцензія на косметологію та лазерну епіляцію?

Салони краси та салони з надання різноманітних косметологічних послуг – це досить популярний бізнес. Тому багатьох підприємців цікавить питання, чи варто оформлювати медичну ліцензію. Насправді, законодавством не встановлено чіткого переліку умов, за яких потрібна ліцензія на надання послуг. Але цілком ясно, що якщо йдеться про класичний салон краси, де стрижуть і нарощують волосся, роблять манікюр, стрижки і так далі, то ліцензія не потрібна. При цьому санітарних норм, що висуваються до приміщення, ніхто не скасовує.

А от якщо йдеться про послуги, що надаються за медичними показами, то тут вже зовсім інша річ. Наприклад, видалення родимки або лікувальний масаж вимагають отримання медичної ліцензії

Коли не можна визначити, чи потрібна медична ліцензія 

На жаль, є ціла низка видів діяльності, про які важко сказати потрібно чи ні оформлювати для них ліцензію. До таких, насамперед, можна віднести пірсинг. З одного боку, ця послуга надається не за медичними показаннями. А з іншого боку, існують певні ризики:

  • Імовірність виникнення інфекції та зараження;
  • Пошкодження шкірних покривів та сильні кровотечі;
  • Алергія на матеріали, що використовуються, тощо. 

Щоб убезпечити себе, краще отримати медичну ліцензію і найняти спеціаліста з медичною освітою. Але, оскільки закон цього не вимагає, багато власників салонів краси вважають за краще просто перестрахуватись: забезпечують відповідність санітарним нормам, правильно оформлюють стосунки з клієнтами і так далі. 

Якщо говорити про лазерну епіляцію, то дана процедура є досить складною та травмонебезпечною, тому медична ліцензія потрібна. 

Основні етапи оформлення медичної ліцензії

Якщо ви вирішили зробити медичну ліцензію для свого салону, то отримати її самостійно може бути важко. По-перше, необхідно знати вимоги, що висуваються до приміщення. По-друге, є багато нюансів, через які можуть відмовити у видачі ліцензії. Тому краще звернутися за допомогою до професіоналів з Misyurak Law. 

Отримання медліцензії поділяється на кілька етапів:

  1. Підготовчий етап. Ви звертаєтесь до нашої фірми, і фахівець вивчає питання. Ми зможемо сказати, чи потрібно у вашому випадку оформляти ліцензію, чи можна обійтися без неї. Якщо ліцензія не є обов’язковою, то ми дамо рекомендації, як юридично убезпечити себе. 
  2. Підготовка та подання документів. Якщо ліцензія потрібна, ми скажемо, які документи потрібні від вас, і також самі зберемо і підготуємо необхідний пакет документів. Після цього, ми подамо його разом із заявою до Міністерства охорони здоров’я України.
  3. Отримання ліцензії. Якщо ліцензіат виконав усі умови та відповідає вимогам, то ліцензія видається протягом 3-6 тижнів. 

Перелік необхідних документів

При оформленні медичної ліцензії, незалежно від виду діяльності, потрібно підготувати такі документи:

  • Документ, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, купівлі-продажу, тощо);
  • Код ЄДРПОУ;
  • Перелік медичної техніки, що використовується, а також сертифікати на неї;
  • Висновок санітарно-епідеміологічної служби;
  • Довіреність на представлення інтересів ліцензіата (ми допомагаємо клієнту її оформити);
  • Письмова заява (готуємо ми). 

Додатково можуть знадобитися й інші документи, оскільки кожна ситуація унікальна. Для зручності клієнта, документи можуть надаватись в електронному вигляді. 

Вартість послуги 

Ціна послуги на отримання ліцензії на косметологію та лазерну епіляцію залежить від обсягів роботи. Дізнатись вартість можна, зв’язавшись з нами за контактами, вказаними на офіційному сайті. Misyurak Law намагається завжди працювати «під ключ». Тобто, ми не просто консультуємо клієнтів та допомагаємо з оформленням документів, а супроводжуємо їх на кожному етапі аж до отримання ліцензії. При цьому, ми беремо на себе весь клопіт, тим самим економимо час, сили та нерви своїх клієнтів. 

Консультація 

Для початку співробітництва, запишіться на консультацію з нашим фахівцем. Це необхідно, щоб він ознайомився з ситуацією і сказав, чи потрібно оформляти медичну ліцензію або цілком можна обійтися без неї. Також, на первинній консультації спеціаліст розповість про те, які документи потрібно підготувати, щоб прискорити процес отримання ліцензії.

 

Переваги оформлення медичної ліцензії на косметологію через Misyurak Law

  • Великий досвід надання юридичних послуг у таких нішах як медицина та косметологія; 
  • Робимо все «під ключ», тому клієнт може ні про що не турбуватися; 
  • Отримання ліцензії у максимально короткі терміни; 
  • Не потрібна особиста присутність клієнта для подання документів та заяви (для цього оформляється довіреність на нашого юриста); 
  • Демократичні ціни;
  • Ми завжди знаходимося на зв’язку і намагаємося відповідати на всі питання, що вас цікавлять.

FAQ

Чи можу я сам оформити ліцензію? 

Звичайно, ви завжди можете постаратися самостійно оформити ліцензію. Але, як показує практика, без належного досвіду та знань зробити це досить складно. З першого разу це виходить далеко не у всіх. Тому, якщо не хочете витрачати свій час, то краще відразу звернутися за допомогою до Misyurak Law. 

У яких випадках я можу не оформляти ліцензію на косметологію?

Ліцензія не потрібна тільки у випадках відкриття класичних салонів краси, де просто миють голову, фарбують волосся та роблять стрижки. У решті випадків це питання розглядається юристами в індивідуальному порядку. 

Автор статті: admin
23 Листопада 2021
Медичне право

    Ви можете зв'язатися з нами для обговорення деталей

    Будь ласка, заповніть форму, ми зв’яжемось з вами найближчим часом